Zo wordt jouw tuin de mooiste van de straat

Bij het aanbreken van de lente beginnen de groene vingers van menig tuinier al te kriebelen. Die van jou ook? Tijdens deze mooiste maanden van het jaar begint alles in bloei te staan, wat het eens zo fijn maakt om tijd door te brengen in je tuin. En natuurlijk wil je dat jouw tuin er onberispelijk uitziet. Dat het gras netjes gemaaid is, en dat de hagen mooi in vorm gesnoeid zijn. Wat je verder nog kunt doen om van jouw tuin de mooiste van je straat te maken, kun je hier lezen.

Beginnen bij de basis

Wanneer je een mooie tuin wil of een goed aangelegd terras, is het belangrijk om bij de basis te beginnen, namelijk bij de ondergrond. Die moet zo egaal mogelijk zijn. Het egaal maken van je tuin of terras doe je met behulp van trilplaten. Deze stevige platen zorgen ervoor dat je ondergrond geëgaliseerd wordt en dat al je straatwerk zo goed en stevig mogelijk wordt aangedrukt. Trilplaten bestaan in allerlei soorten en maten. Informeer je dus voordat je er een aankoopt. Het meest bekende merk dat trilplaten verkoopt is Lumag. Dit merk staat bekend om uitzonderlijk kwalitatieve trilplaten in verschillende uitvoeringen, waardoor je voor elke klus wel een exemplaar kunt vinden. 

Goed materiaal voor een goed resultaat

Wanneer je de ondergrond van je gras en terras helemaal egaal gemaakt hebt, kun je beginnen met het aanleggen van je terras en met het strooien van graszaad of met het leggen van kunstgras. Door te investeren in kwalitatief materiaal, kun je er gerust in zijn dat je een mooi resultaat zult krijgen. Voor het zaaien van je gras kun je eventueel gebruik maken van een doorzaaimachine. Ben je zelf niet zo handig aangelegd? Roep dan de hulp in van een professional. Ook om je terras te leggen kan het handig zijn om wat extra hulp in te schakelen.

Weg met stoorzenders

Daar zijn ze dan; je mooie gazon en je schitterende terras. Het laatste wat je nu kunt gebruiken, zijn afgevallen bladeren die het zicht op je gras en je terras wegnemen. Bovendien kunnen bladeren ook ontsierende vlekken maken op je terrastegels. Weg ermee, dus! Bladeren bijeen vegen en opruimen is een arbeidsintensieve klus. Met behulp van bladblazers gaat dit veel sneller en efficiënter. Bladblazers kunnen aangevoerd worden door benzine, een batterij of elektriciteit. Er zijn bladblazers met verschillende werkbreedtes verkrijgbaar, voor elk wat wils. 

Tuinmateriaal aankopen

Geschikt tuinmateriaal kopen doe je in een speciaalzaak of online. Welke optie je ook kiest, je kunt altijd advies vragen aan een expert die je graag op weg helpt. Met de juiste raad en ondersteuning vind je gegarandeerd het nodige materiaal dat perfect is voor jouw tuin en waar jij comfortabel mee aan de slag kunt gaan.