Waarop te letten als je op zoek bent naar nieuwe werknemers

Ben je als ondernemer succesvol in je bedrijfsvoering en wordt het hoog tijd voor uitbreiding? Dan heb je daar natuurlijk ook nieuw personeel voor nodig. Nu is het tegenwoordig niet altijd even eenvoudig om goed personeel te vinden door de schaarste op de arbeidsmarkt, maar het is zeker niet onmogelijk. Gebruik de volgende tips als je personeel zoekt dat echt bij je bedrijf past en waar je als ondernemer wat aan hebt. 

Besteed het zoeken naar nieuwe werknemers uit

Als ondernemer heb je vaak al genoeg werk te doen en kun je niet altijd zelf op zoek gaan naar nieuw personeel. Het is voor veel bedrijven dan ook heel normaal om dit werk uit handen te geven, bijvoorbeeld aan een uitzendbureau of recruitment bureau. Deze zijn er genoeg te vinden dus kijk als ondernemer eerst goed rond wie je kan helpen bij je zoektocht naar goed personeel. Zo hoef jij daar geen tijd in te steken maar laat je het iemand doen die daarin gespecialiseerd is.

Kies een uitzendbureau dat in je sector contacten heeft

Zorg ervoor dat je een uitzendbureau inschakelt dat weet wat het doet en ook contacten heeft in de sector waarin jij en je bedrijf actief zijn. Dit betekent namelijk dat ze goed weten naar wat voor mensen je op zoek bent en reeds een bestand hebben met mogelijke nieuwe werknemers die in jouw bedrijf passen. Zo kunnen ze snel een goede kandidaat voor je vinden en deze voorstellen.

Laat een goede vacature opstellen

Je geeft niet alleen de sollicitatieprocedure uit handen maar een uitzendbureau kan je tevens helpen met het opstellen van de daadwerkelijke vacature en de tekst die erbij hoort. Laat weten wat je als ondernemer te bieden hebt maar zeker ook wat je van de nieuwe werknemer verlangt. Zo is de kans het grootst dat er enkel mensen solliciteren die aan je eisen voldoen en dat je toch nog snel een nieuwe werknemer vindt die goed binnen het bedrijf past. Als je dit voor je laat regelen, hoef jij als ondernemer niet de eerste selectie te maken en komen er alleen kandidaten door die daadwerkelijk de functie op de juiste manier kunnen invullen.

Geef de werving en sollicitatie uit handen

Een uitzendbureau kan met wat geluk meer kandidaten voor een bepaalde functie voor je bedrijf werven en deze voorstellen. Uiteraard moet je er als ondernemer zelf wel bij zijn als er een nieuwe kandidaat wordt geboden, maar het voorwerk is dan al gedaan. Heb je een groot bedrijf? Dan heb je waarschijnlijk ook een afdeling personeelszaken die veel voor je kan afhandelen en is delegeren een goede optie.

Laat je vacature op meer plaatsen verschijnen

Zorg ervoor dat je vacature niet bij één enkel uitzendbureau wordt aangeboden maar maak het groter. Kies voor het plaatsen van vacatures op speciale sites voor werkzoekenden, plaats deze op je eigen website en overweeg zeker ook om deze in de krant te laten zetten. Tegenwoordig kiezen de meeste mensen ervoor om een vacature online te zoeken maar in een krant kan zeker ook goed resultaat opleveren.