De leuke lente-uitstapjes in Nederland 

Bye bye grey weather, hello sunshine! De lente komt er eindelijk weer aan en dat betekent dat het tijd is om eropuit te gaan en te genieten van het prachtige weer. Of je nu op zoek bent naar een mooie wandeling, gezellige lunch, uitdagende activiteit of een ontspannende boottocht , bij onze Noorderburen is er voor ieder wat wils. 

Maak een mooie wandeling

Een mooie wandeling is altijd een goed idee in de lente. De natuur komt weer tot leven en de bloemen beginnen te bloeien, vogels fluiten, ja, het leven kan mooi zijn. Een van onze favoriete wandelroutes is het Utrechts Landschap. Hier kun je genieten van prachtige bossen, weilanden en heidevelden. Wil je liever de zee opzoeken? Dan is een wandeling op het strand van Scheveningen een absolute aanrader. Hier kun je lekker uitwaaien en genieten van de eerste warme zonnestralen.

Geniet van een gezellige lunch

Na een mooie wandeling is het tijd voor een lekkere lunch, dat spreekt voor zich. In de lente zijn er tal van leuke plekjes waar je kunt genieten van een gezellige lunch met een cava of een glas wijn. Zo kun je bijvoorbeeld neerstrijken op een terrasje in de binnenstad van Utrecht of een bezoek brengen aan de Foodhallen in Amsterdam om te genieten van heerlijke hapjes en drankjes.

Ga voor een uitdagende activiteit

Ben je op zoek naar wat meer uitdaging? Mag er wat meer pit in zitten? Dan is een klimbos een aanrader. In Nederland zijn er verschillende klimbossen te vinden, waar je kunt klimmen en klauteren tussen de bomen. Leuk als familieuitstap met de kids of voor de iets avontuurlijkere ziel. Een van de bekendste klimbossen is Klimbos Garderen op de Veluwe. Hier kun je kiezen uit verschillende routes en niveaus. Overigens ook een heerlijke plek om te kamperen en je uitstapje te verlengen naar een weekendvakantie. 

Maak een ontspannende boottocht

Toch wat kalmer aan? Een ontspannende boottocht een perfecte manier om te genieten van de lente. Zet je op het dek met een glaasje droge witte wijn en ontspan. In Nederland zijn er veel mooie vaarroutes te vinden, zoals de Vecht in Utrecht. Hier kun je genieten van prachtige natuur en spot je misschien zelfs wel wat dieren die je anders niet meepikt. Hou je ogen open voor een van de 240 broedvogels in deze prachtige site. Of ga op een rondvaart door de grachten van het prachtige Amsterdam of maak een boottocht over de Zaanse Schans, allemaal toppertjes van formaat!