Uw huis laten opkopen wat houdt dat eigenlijk in?

Wenst u vandaag de dag uw huis te verkopen, dan kan u dit laten opkopen. Professionele opkopers schuimen dagdagelijks de markt af om woningen te kopen. Maar wat houd dat eigenlijk in uw woning aan een opkoper verkopen en hoe gaat het praktisch in zijn werk? We vertellen er u graag wat meer over.

De snelste manier om een woning te verkopen

Wenst u snel uw woning te verkopen omdat u snel geld nodig heeft, weinig geduld heeft of geen behoefte heeft aan bezoeken en/of een vastgoedmakelaar? Dan is het verkopen van uw woning aan een opkoper een geweldig alternatief. Het gaat vaak om bedrijven met een grote financiële armslag die na een eenmalig bezoek aan uw woning, meteen een bod overmaken. Dit bod is vaak marktconform. Het gaat geen monsterbod zijn, maar het is meestal wel een correct bod. Uiteraard kunt u hier nog wat proberen over te onderhandelen, maar veel marge is er meestal niet. Het is sowieso verstandig om ook een andere partij eens een waardebepaling te laten maken. Zo weet u meteen of u niet met een kluitje in het riet wordt gestuurd.

Bod aanvaard, snel geld

Het mooie aan samenwerken met een opkoper is dat nadat u het bod hebt aanvaard, u vrijwel onmiddellijk het geld krijgt overgemaakt. Het is dus zonder twijfel de snelste manier om uw woning te verkopen. De meeste opkopers werken zonder meer correct, maar lees er zeker de reviews eens op na of vraag wat referenties op. Het gaat vaak om bedrijven die uw woning strippen en weer op de markt brengen en/of azen op de grond om er een groter project op neer te poten. Wat de reden ook is, in geen tijd heeft u de verkoopprijs in handen en kunt u de markt op voor een nieuwe woning. Iets waar deze bedrijven u in sommige gevallen ook mee kunnen helpen.

Verlost van de administratie

De betere opkopers verlossen u ook van alle administratie die bij de verkoop van een woning komt kijken. Zij doorlopen dit proces verscheidene keren per jaar en helpen u bij de afhandeling. Daar hebben zij ook baat bij, want zo hebben ze de woning sneller in handen. Vaak nemen ze ook de kosten voor hun rekening. Zorg dat u dit goed op papier heeft staan. Sommige opkopers gaan zelfs zo ver dat ze uw verhuis regelen. Dit alles om toch maar ervoor te zorgen dat u voor hen kiest en uw woning aan ze verkoopt. Daar kunt u uw voordeel mee doen.

Vaak zijn er geen addertjes

Heel wat mensen staan nog wat weigerachtig tegen het verkopen aan een opkoper, maar eigenlijk zijn er meestal geen addertjes. Akkoord, u gaat niet de allerbeste prijs krijgen, maar dat is an sich niet onlogisch. Het spel van tegen elkaar opbieden kan hier uiteraard niet gespeeld worden. Wenst u uw woning snel te verkopen, dan loont het zeker eens de moeite om te luisteren naar dit soort spelers.