Dit zijn de 5 populairste eetkamerstoelen van dit moment!

Eetkamerstoelen moeten de juiste uitstraling hebben voor je interieur en natuurlijk moeten ze passen bij de stijl van de eettafel. Het zijn echte eyecatchers die het mooiste tot hun recht komen als ze echt helemaal on-mode zijn, ze moeten je blij maken en een fabuleuze match vormen, wat de sfeer van jouw interieur alleen maar versterkt. Dit doe je door eetkamerstoelen te kopen die absoluut on-trend zijn! Welke dat precies zijn lees je hier!

Welke 5 eetkamerstoelen móeten we gewoon hebben?

In het nieuwe seizoen zien we enkele belangrijke trends binnen het segment eetkamerstoelen, de keuze wordt steeds breder, maar toch springen er enkele eetkamerstoelen uit die de allerbelangrijkste trend vormen en ieder interieur een fantastische look en feel geven.

1. Industriële eetkamerstoel

Industriële eetkamerstoelen zijn eetkamerstoelen van leer of met velvet bekleding in nubuck look. De stijl is die van jaren-20 industrieel-retro, met vaak een buizen RVS behuizing. Binnen de laatste trends zien we steeds vaker dat de rugleuning en zitting los van elkaar met elkaar verbonden zijn. Je koopt ze met of zonder armleuning.

2. Velvet stoel met lage armleuning

Is het een armleuning of ondersteuning voor je bovenbenen? Wat het ook is, de lage armleuning is zeer on-mode en biedt je een heerlijk zit. Hij past onder iedere eettafel en zorgt ervoor dat de meest saaie eettafel een fantastische upgrade krijgt! Je zult hem het meeste treffen in velvet look, wat een absolute woontrend vormt!

3. Houten eetkamerstoel

Super retro, denk hierbij aan de jaren 50 keuken inrichting, alleen is het hedendaagse model houten stoel mooier gestyled met zijn mooie naturelle afwerking, rondingen, inkepingen en bestaande uit laagjes in plaats van één geheel. Enig nadeel van deze eetkamerstoel is de wat harde zit. Voor jonge mensen geen probleem, ook doordat hij een geweldige pasvorm kent, maar voor ouderen daardoor minder geschikt. De keuze voor Suar-hout is dan wel een ab-so-lu-te must om echt on-trend te blijven! Overigens kent de houten stoel een metalen frame. Kies voor trendy mat zwart, de beste keuze die je kunt maken!

4. Gewatteerde stoel

Gewatteerde stoelen met metalen zwart frame passen altijd. De pasvorm is heerlijk en hij is geschikt voor alle leeftijden. Deze eetkamerstoelen zijn hypermodern en kunnen zowel een metalen als houten onderstel bezitten. Kies voor een 4-poter waarbij de poten schuin naar buiten lopen, hartstikke trendy en het biedt je de zekerheid dat er geen valpartijen kunnen ontstaan met jonge kinderen bijvoorbeeld.

5. Natural look

Stoelen met een linnen-blend of wol-blend winnen steeds meer terrein, ze kennen zachte ronde vormen en stralen een natuurlijke rust én trend uit. Meestal bestaat het onderstel uit hout, wat de natuurlijke uitstraling ten goede komt. Hij past eigenlijk bij vrijwel alle interieurstijlen.

Welke eetkamerstoel je ook kiest, zorg dat je jezelf eerst goed oriënteert op pasvorm en let vooral goed op of de hoogte van de eetkamerstoel past bij de eettafel, want je wilt immers niet te laag zitten aan de eettafel!