Hoe kun je echt ontspannen?

Lekker niets doen kan zo zalig zijn. Maar kun jij je nog wel echt ontspannen? In het drukke leven van elke dag is dat al lang geen evidentie mee. Want als je constant bezig bent om allerlei zaken te onthouden en te plannen, kan het een uitdaging worden om ‘s avonds die knop toch om te draaien.

Op stap in de stad

Plan voor jezelf voldoende me-time momenten. Doe dat op regelmatige basis en voel je vooral niet schuldig. Het is perfect normaal om enkele dagen per maand voor jezelf te reserveren. Hou je van shoppen maar kom je niet meer in de winkelstraten door je drukke leven? Pak het vanaf nu anders aan en zet één keer per maand een dagje shoppen op je programma. Gun jezelf de nodige ontspanning. Varieer in de steden die je bezoekt om te gaan winkelen. Zo ontdek je nieuwe adresjes en kun je unieke stukken op de kop tikken om straks mee te pronken.

Online chillen

Toch liever een dagje thuisblijven en de drukte vermijden? Dan kun je perfect van thuis shoppen. Zet je favoriete Starbucks koffie en vergeet even alle drukte om je heen. Het kan super ontspannend zijn om in verschillende online shops rond te snuisteren naar leuke hebbedingen en aanbiedingen. Een voordeel is zeker dat je iets langer kunt nadenken over je aankoop en prijzen kunt vergelijken. Bovendien ontsnap je zo aan de drukte van de winkelstraten en kun je optimaal genieten van de huiselijke rust.

Plan je reis

Ben je geen shopaholic maar wel iemand die graag op reis gaat? Reserveer dan enkele weekends per jaar om er even tussenuit te trekken. Lijkt een weekendje wellness in de lente een zalig idee? Of wil je eindelijk die citytrip boeken waar je al lang van droomt? Ga ervoor! Als je het niet op de planning zet, is de kans groot dat het er ook dit jaar niet zal van komen. Durf tijd te reserveren voor jezelf. Het is de enige manier om ook effectief momenten uit te trekken die helemaal van jou zijn.

Lees een boek

De tijd dat je op school verplicht werd om een boek te lezen, ligt waarschijnlijk al even achter jou. Toch kan een boek een nieuwe blik werpen op de alledaagse dingen. Kies zorgvuldig een boek uit over een onderwerp dat je interesseert. Zorg er voor dat dit niet werk gerelateerd is maar aansluit bij jouw persoonlijke interesses. 

Trek een gemakkelijk huispak aan, verwen jezelf met een lekkere kop Segafredo koffie en kruip in de zetel met een dekentje. Het zijn net zo’n momenten die zorgen voor rust in je leven en momenten creëren om te reflecteren. Het geeft je de mogelijkheid om afstand te nemen en tegelijkertijd jouw creativiteit aan te wakkeren. Wie weet wat er allemaal kan voortvloeien uit die me-time waar je anders soms zo moeilijk toe komt?!