Deze drie landen moeten echt op je reis-bucketlist!

Op vakantie gaan is voor veel mensen een absolute must-do tijdens de zomerperiode. Eventjes er lekker tussenuit om de batterij weer op te laden en te genieten van een totaal andere omgeving: dat is voor veel mensen pas echt genieten met een grote g. Maar, wat zijn nu de landen die je moet hebben gezien, voordat je het leven verlaat? Hieronder worden een drietal aantal landen besproken waar je niet gelijk aan denkt, maar die het bezoeken meer dan waard zijn.

Magisch Montenegro

Montenegro is nog een tamelijk onbekend Europees land. Dat is echter niet terecht, want het is een heuse parel! Het is een luxe land waar mensen die flink wat te besteden hebben maar al te graag vertoeven. Het is voor mensen met een wat kleiner budget ook een geweldig land: het land heeft een kustlijn van wel meer dan 100 km waar de schattigste strandtentjes zich bevinden. Snorkel en duik in het azuurblauwe water van de Adriatische zee en kijk je ogen uit. Een prachtige onderwaterwereld!

Pittoresk Peru

Peru: een van de mooiste landen van Zuid-Amerika! Peru is hét land voor de echte avonturiers, omdat het over een bergachtig landschap beschikt. Je kan hier de gaafste activiteiten ondernemen, van bergbeklimmen tot paragliden. Er zijn ook woestijnen in Peru, wat een heel groot contrast vormt met de eerdere bergen. De echte sportievelingen moeten Peru echt aan hun bucketlist toevoegen, maar ook cultuurliefhebbers zijn hier op de juiste plek. Het oeroude Machu Picchu is de eyecatcher van het land: dit moet je gewoon gezien hebben met je eigen ogen. De eeuwenoude ruïnestad trekt mensen van over de hele wereld!

Idyllisch IJsland

Veel mensen slaan IJsland over wanneer ze een vakantie boeken in de zomer, omdat ze graag richting de zon willen en de voorkeur geven aan tropisch weer. Zonde! IJsland is zo’n mooi en divers land, dat moet je zeker eens bezoeken. Je hebt niet alleen ontzettend gave natuur, zoals het Blue Lagoon of het Laugardalur Park, maar ook geweldige architectuur zoals de prestigieuze Harpa, een groot glazen gebouw. Daarnaast is de fauna ook echt bijzonder. Je kan bijvoorbeeld mee op een tour op het water, zo kan je ijsvogels of walvissen spotten. Een ervaring om nooit meer te vergeten! Voor de echte durfallen zijn er ook nog half-actieve vulkanen die je kan bezoeken. Wie weet maak jij wel een explosieve uitbarsting mee! De binnenkant van de vulkaan heeft waanzinnig mooie kleuren, en vormt een waar schilderij.

En, heb jij ook zoveel last gekregen van vakantiekriebels? Stel die reis niet langer uit en stap in het vliegtuig naar jouw droombestemming. Je zal er geen spijt van krijgen! Fijne vakantie!