Hoe kantoorinrichting de productiviteit kan verhogen

Ondanks de recente opmars in werken op afstand, zegt meer dan de helft van de werknemers nog steeds dat hun werk afhankelijk is van persoonlijke samenwerking. En dat mensen beter presteren als ze samenwerken is geen verrassing, want het is tenslotte de menselijke natuur. Daarom is het nu belangrijker dan ooit om een ​​gezonde werkomgeving te creëren.

Dus als jouw personeel terugkeert naar hun gedeelde werkplek, is het belangrijk om interactiviteit, comfort en welzijn op kantoor te stimuleren. Hier zijn een paar belangrijke ontwerptips om de productiviteit te verhogen:

Comfort en erbij horen

Wist je dat bijna de helft van de werknemers zegt dat ze de meeste van hun nieuwe vriendschappen vormen op de werkplek? Daarom hebben jouw medewerkers meer kans om relaties op te bouwen als ze zich de hele dag op hun gemak en veilig voelen. Door een soort gemeenschap voor jouw medewerkers te creëren, voelen ze zich gewaardeerd en meer gehecht aan de omgeving. Het is ook supereenvoudig om te bereiken. Kleine comfortvoorzieningen zoals zachte zitgedeeltes en kussens, of voorzieningen zoals fietsenrekken en gratis snacks bevorderen het gemak en de tevredenheid van jouw werknemers. Het is misschien geen tweede thuis, maar het gevoel van saamhorigheid dat een door mensen geleide werkplek creëert, is ongeëvenaard.

Gedeelde ruimtes

Intelligent kantoorontwerp zorgt er niet alleen voor dat mensen beter werken, het stimuleert groei en maakt doelen beter haalbaar. Daarom is het van cruciaal belang om dit te ondersteunen met een goed ontworpen infrastructuur. Of het nu een interactief bord is om te brainstormen, teamvergaderruimtes, lunchruimtes, Zoomruimtes of gewoon een plek om een ​​snelle koffie te pakken, diverse gedeelde ruimtes bevorderen gezonde communicatiepatronen die een positieve invloed hebben op de dagelijkse werking van jouw bedrijf.

Welzijn eerst

De werkplek moet in overeenstemming zijn met de mentale en fysiologische behoeften van jouw personeel. Het is simpel: als je je goed voelt, verloopt je dag soepeler. Daarom is een welzijnsstrategie op maat iets waar je rekening mee moet houden voor jouw mensen. Door de behoeften van jouw werknemers te analyseren, is het mogelijk om een ruimte in te richten die een naadloze stroom van werkactiviteiten ondersteunt. Hiermee geef je ook jouw personeel de zekerheid dat ze op de eerste plaats komen. Daarom is het goed om buitenruimtes te overwegen die toegang bieden tot frisse lucht en jouw mensen een broodnodige vitamine D-boost geven. Zelfs speciale bezinningsruimten, gedeelde ruimtes, planten en levendige kunstwerken kunnen allemaal een positieve invloed hebben op de welzijnscultuur op kantoor.

Natuulijk ontwerp

Planten zijn dé trend op kantoor en dat is niet voor niets! Uit gegevens blijkt dat groene kantoren voor meer productiviteit zorgen. Door buiten naar binnen te halen, kun je stress en hoge bloeddruk bij jouw personeel verminderen.