De vele voordelen van een auto leasen

Steeds meer particulieren en bedrijven kiezen ervoor om een auto te leasen, en dat is natuurlijk niet zomaar. De voordelen van een geleaste wagen gaan wel degelijk erg ver en het is dan ook een goed idee om daar een duidelijk overzicht op te vinden.

Hieronder vind je alles wat je moet weten over het leasen van een auto en de voordelen die erbij komen kijken!

De 3 belangrijkste voordelen van een auto leasen

Een auto leasen houdt eigenlijk in dat je een wagen van een bepaalde leasingmaatschappij gaat huren, voor een bepaalde periode. Je betaalt hiervoor een maandelijks bedrag.

Wat zijn nu de belangrijkste voordelen van zo’n wagen?

1. Geen onverwachte kosten

Ten eerste heb je bij een lease auto geen onverwachte kosten, en dat is voor veel mensen die een gewone auto te duur vinden vaak een goede reden om het te doen. je betaalt immers in de meeste gevallen gewoon een vaste, maandelijkse prijs voor het gebruik van de wagen. Daarbij zitten de verzekering en andere zaken in bepaalde gevallen al in de kost inbegrepen!

2. Flexibel te gebruiken

Ook is een lease auto erg flexibel te gebruiken, omdat je natuurlijk geen verplichtingen hebt op het gebied van administratie en leasing duur. Houd er wel rekening mee dat je bij bepaalde maatschappijen en manieren van leasen toch een minimum aantal maanden gebruik moet maken van je wagen. Voor de rest zijn er geen verplichtingen aan verbonden!

3. Je kan veranderen van wagen

Vervolgens heb je bij de meeste leasing maatschappijen de mogelijkheid om regelmatig van wagen te veranderen. Vaak ligt die termijn tussen de 2 en 4 jaar. Het resultaat is dat je af en toe eens kunt variëren, en dat is wel zo handig als je een échte autoliefhebber bent en na het huren van je eerste leasing wagen plots een mooiere ziet staan!

4. Geen extra administratie

Als je een auto leaset, dan heb je ten slotte ook geen extra administratie. Het inschrijven van de wagen, het aanvragen van de nummerplaten, de keuring en nog veel andere zaken behoren tot de verantwoordelijkheden van de leasing maatschappij. Het gevolg is dat jij minder kopzorgen hebt en dat je dus enkel maar met je wagen moet rijden.

Vertrouw op een leasing maatschappij die meerwaarde biedt

Een wagen leasen brengt duidelijk heel wat voordelen met zich mee, vooral als je op voorhand een duidelijk zicht hebt op de mogelijkheden en eventuele bijkomstigheden. Als een auto kopen je te duur en te ingewikkeld lijkt of als je niet echt behoefte hebt aan langdurig gebruik van een eigen wagen, dan is een leasing auto dus vast en zeker een goed idee!