Hoe een stijlvol en functioneel thuiskantoor creëren

Het perfecte thuiskantoor moet een balans vinden tussen functie en stijl. Daarom is het belangrijk een ruimte te creëren waar je graag tijd in doorbrengt. Hoewel een mooi zakelijk briefpapier en kamerplanten zorgen voor stijl, moet je je thuiskantoor ook vullen met functionele dingen zodat thuiswerken veel minder een karwei is. In dit artikel delen we gaag enkele tips met je.

1. Baken je werkruimte af

Het belangrijkste komt op de eerste plaats. Wat doe je als je geen apart kantoor of ruimte thuis hebt? Dan markeer je een gebied in een kamer met bijvoorbeeld een tapijt om een thuiskantoor af te bakenen. Wees echter kieskeurig over het plaatsen van een bureau. Als je je productiviteit wilt verhogen, kun je het beter niet in een hoek van de woonkamer plaatsen.

Heb je het geluk om een ​​hele kamer aan je thuiskantoor te besteden? Plaats het bureau dan weg van de muren. Hierdoor verhoog je de status van het bureau en benadruk je het doel van de ruimte.

2. Bureau en stoel kiezen

Nu je weet waar je je bureau gaat plaatsen, is het tijd om een bureau en stoel te kiezen. Om het even welk werk je doet, houd er rekening mee dat het juiste bureau een verschil maakt tussen plezier en pijn!

Als je het geluk hebt dat je veel ruimte hebt, is een groot open bureau geweldig om aan te werken. Een bureau met lades is ook handig en betekent dat je heel wat zaken kunt opbergen. Sommige mensen houden van een bureau en planken die bij elkaar passen om een ​​meer georganiseerde en samenhangende look te creëren, anderen kiezen voor een funky designerlook met een tafelblad op schragen. Wat jouw ontwerpvoorkeur ook is, met een professioneel bureau voor thuis voel je je altijd georganiseerd.

Denk er ook aan om altijd voor jezelf en jouw gezondheid te zorgen door de juiste bureaustoel te kopen om aan te werken. Het is een van die dingen waar je niet op moet bezuinigen, want de stoel van de beste kwaliteit zal elke kantoortaak een stuk gemakkelijker maken. Stoelen met een rugleuning zijn de beste optie. Daarom kun je beter uitkijken naar een ergonomische stoel die verstelbaar is en je rug een pauze geeft terwijl je lange uren werkt.

3. Stijlvolle opslag

Er zijn veel manieren om dat gevreesde papierwerk op te lossen en, afhankelijk van wat voor werk je doet, zijn er tal van stijlvolle opbergoplossingen om jouw bureaublad netjes en opgeruimd te houden.

Heb je niet de luxe van onbeperkte, verborgen opslag? Organiseer dan die diverse stapels papierwerk in een discrete archiefkast die onder het bureau is weggestopt. Dit soort kasten geeft je gemakkelijk toegang tot je spullen. Met interne verdelers kun je al jouw papierwerk in groepen verdelen. Bovendien is er een breed scala aan mooie archiefkasten om in jouw interieur te verwerken, van groot tot klein en in verschillende kleuren.

En als je niet de ruimte hebt, is een kleine opberglade een goede optie. Het maakt een plek voor jouw papierwerk mogelijk en ook hier kun je kleur en stijl aan toevoegen.