Vier handige tips om maandelijks geld te besparen

Het leven wordt steeds duurder en dat is uiteraard hartstikke vervelend. Gelukkig zijn er verschillende manieren om maandelijks te besparen op je vaste lasten. In dit artikel geven we vier handige tips.

Financiële overzicht bijhouden

Voordat je maandelijks kunt besparen, is het in de eerste plaats van belang om financiële overzichten bij te houden. Dit kun je in eerste instantie op de ouderwetse manier doen. Je kunt simpelweg een huishoudboekje bijhouden. Je kunt dan alle kosten in verschillende categorieën indelen. Tegenwoordig heb je hier ook handige apps voor. De meeste mensen houden geen financiële overzichten bij en daardoor weten ze ook niet waar ze op kunnen besparen. Daarom is het bijhouden van financiële overzichten het fundament voor een gezonde financiële situatie.

Zeg nutteloze abonnementen op

In onze kapitalistische samenleving kun je op vrijwel alles een abonnement nemen. Je kunt abonnementen nemen op kranten, streamingsdiensten, tijdschriften en ga zo maar verder. Het is aan te raden om al je lopende abonnementen eens te bekijken. Welke abonnementen heb je echt nodig en welke abonnementen kun je opzeggen? Misschien heb je een abonnement op de krant, maar lees je die krant zelden. Uiteraard zijn er ook de noodzakelijke abonnementen. Daarbij kun je denken aan je telefoonabonnement of je internetabonnement. Bij de andere abonnementen moet je echter goed nagaan of je ze daadwerkelijk nodig hebt. Met het opzeggen van abonnementen kun je honderden euro’s besparen.

Koop groente en fruit op de markt

Je hebt voldoende groente en fruit nodig om gezond te leven. De meeste mensen kopen groente en fruit in de supermarkt. Dit is niet aan te raden, want in de supermarkt is het veel duurder dan op de markt. Soms betaal je in een supermarkt wel het dubbele. Koop daarom groente en fruit op de markt. Het is daar niet alleen goedkoper, maar tegelijkertijd is het ook nog eens lekkerder. Bezoek de markt aan het eind van de dag, want dan kun je vaak profiteren van leuke aanbiedingen.

Je huis laten isoleren

Maandelijks zijn veel huishoudens geld kwijt aan de energierekening. Deze stijgt ook nog eens elk jaar. Om die reden is het ook aan te raden om je huis te verduurzamen. In de eerste plaats kun je ervoor kiezen om je huis te laten isoleren. Dit is aanvankelijk een grote investering, maar op de lange termijn verdien je daar juist geld mee. Daarnaast stijgt de waarde van je huis dankzij de isolatie. Bij een eventuele verkoop kun je dus ook meer voor het huis vragen.