Hoe richt je je woonkamer gezellig in?

Een nieuwbouwwoning, een landelijke fermette of een oud herenhuis… Er zijn zoveel verschillende soorten huizen waar je kan wonen. En dan nog kies je zelf hoe je zo’n huis inricht. Kleurenpalet, materialen, stoffen… Er zijn zoveel keuzes die je moet maken bij de inrichting van een huis. Welke keuze je ook maakt, zorg ervoor dat je je huis gezellig inricht. Zeker de woonkamer moet fijn, warm en gezellig aanvoelen. In dit artikel lees je hoe je je woonkamer gezellig kan inrichten.

Haal de natuur in huis

Een echte aanrader: haal de natuur in huis. Planten en bloemen fleuren de kamer instant op. Verse bloemen zijn meteen een fijne eyecatcher in de woonkamer. Daarnaast hebben planten heel wat voordelen. Zo zuiveren ze de lucht en zorgen ze voor een betere gemoedstoestand. De natuur in huis halen kan je ook doortrekken in materialen. Zo zorgt hout meteen voor een huiselijk gevoel. Hout is niet alleen een duurzame keuze, het is ook tijdloos, warm en gezellig en past zo in elke interieurstijl. Authenticiteit gegarandeerd als je hout verwerkt in de woonkamer. Concrete voorbeelden van hout in een interieur zijn houten vloeren of houten balken – vooral in oudere woningen – maar ook in de meubels kan je hout laten terugkomen, denk maar aan een houten salontafel. 

Verlichting

Een gezellige sfeer creëren je met de juiste verlichting. Overdag hoef je geen lampen aan te steken, maar laat je de zon haar werk doen. Met houten jaloezieën kan je echt spelen met het zonlicht en de schaduw mooi in huis laten vallen. Fan van gordijnen? Kies dan voor gevoerde overgordijnen in een zacht stofje als fluweel. Online vind je heel wat inspiratie en kan je uitzoeken welke gordijnen het best bij jouw interieur passen. Op veneta.com vind je een groot aanbod en kan je kiezen voor een gratis huisbezoek. Zo kan iemand met kennis van zaken je interieur bekijken en je op basis daarvan advies geven. Zoek je nog naar verlichting, kijk dan uit naar lampen met warm en zacht licht. Nog een goede tip: koop lampen met een dimmer. Het licht kan je feller zetten als je iets goed moet kunnen zien of als je wil lezen. Dimmen doe je als je een gezellige of romantische sfeer wil creëren. 

Zachte stoffen

We raden je aan om een zachte stof te gebruiken voor gordijnen, maar dat geldt ook voor andere items in je interieur. Denk maar aan wat zachte kussens in de sofa of een heerlijk zacht vloertapijtje, bijvoorbeeld in de zithoek. Zo verkrijg je instant een cozy sfeer.