Een verstopt doucheputje ontstoppen is makkelijker dan je denkt

Een verstopte doucheputje of doucheafvoer is vervelend en zorgt vaak voor veel ergernis. Een belangrijke oorzaak van een verstopte doucheafvoer zijn haren. Je kunt dit eenvoudig voorkomen door de doucheafvoer regelmatig schoon te maken en eventueel achtergebleven haar te verwijderen. Een effectieve manier om een ​​verstopte doucheafvoer te reinigen is het gebruik van een sterke en milieuvriendelijke ontstopper. Agressieve ontstoppers tasten vaak je sanitair aan en dan ben je verder van huis. Dat zorgt namelijk voor dure en lastige  herstellingen.

Je doucheputje regelmatig onderhouden

Regelmatig onderhoud van je doucheputje of afvoer met het juiste product zal je veel ellende besparen. Dat doe je door wekelijks haren, zeepresten en andere verontreinigingen grondig te verwijderen. Giet vervolgens de vloeibare ontstopper in. Bespaar zeker niet op de kwaliteit van de ontstopper. Goedkoop is niet altijd beter. Dit geldt zeker in dit geval. Dan heb je meer product nodig en het uiteindelijke resultaat is meestal veel minder dan bij een ontstopper van goede kwaliteit.

Ergere ontstopping voorkomen

Hoe langer je het onderhouden of ontstoppen van je doucheafvoer uitstelt, hoe groter de problemen worden en hoe hoger de kosten zullen uitvallen. Als niet alleen je doucheputje  maar je hele sanitair verstopt is, volstaat meestal het gebruik van een goede ontstopper niet meer. In dit geval is de tussenkomst van een professionele ontstopper of loodgieter onvermijdelijk. Hun werk is veel duurder dan een doeltreffende ontstopper.

Gebruik nooit meer ontstopper dan écht nodig

Het ontstoppen van je doucheafvoer doe je het beste met dit makkelijke stappenplan. Gebruik niet te weinig, maar zeker ook niet teveel van je vloeibare ontstopper. Van goedkope producten heb je vaak tot drie keer zoveel of meer nodig dan van ontstoppers met een goede kwaliteit. Een goedkoop maar minderwaardig product is dan nog duurder dan een goede ontstopper. Voor het verwijderen van verstopte douchegoten volstaat gemiddeld driehonderd milliliter van een goede en vloeibare Afvoerreiniger. Zorg ervoor dat het product nooit in contact komt met voedsel of met materialen die voor het koken worden gebruikt. Gebruik de vloeibare ontstopper niet voordat de doucheafvoer is verwijderd. Dan heb je het beste en snelste resultaat. Je ziet zo namelijk onmiddellijk wanneer het water weer ongestoord door de doucheafvoer stroomt.

De sterkste vloeibare ontstopper

Een vloeibare en sterkste ontstopper is die me zwavelzuur als basisgrondstof. Het product weegt bijna twee keer zwaarder dan water, waardoor het tot meters diep in de afvoerleiding werkt.

De voordelen van een goede ontstopper

Een goede vloeibare ontstopper zorgt voor heel wat voordelen. Een goede ontstopper is:

  • Sterk
  • Niet agressief
  • Natuurlijk
  • Onschadelijk voor mens, dier en natuur