Beleggen in vastgoed zonder veel geld doe je zo…

Om maar meteen een groot misverstand uit de weg te ruimen. Investeren in vastgoed wil niet zeggen dat je superrijk moet zijn om hiermee te beginnen. Het overgrote deel van de mensen denkt dat je sowieso niet kunt starten met beleggen in vastgoed als je geen fortuin hebt bijeengesprokkeld, maar dat vooroordeel klopt niet. Tegenwoordig kan iedereen beleggen in vastgoed zonder dat je een indrukwekkend vermogen hebt opgebouwd. Investeren in vastgoed kan ook met weinig geld. Een stand van zaken hoe dit kan.

Slapend rijk worden met vastgoed: ja of nee

Wie dagdroomt om slapend rijk te worden, is eraan voor de moeite. Daar komt wel het een en ander bij kijken. En wie bij hoog en bij laag beweert dat je alleen maar iets kunt bereiken binnen het beleggen van vastgoed met veel geld, zit eveneens op een dwaalspoor. Jan en alleman kan met weinig startkapitaal beginnen met beleggen in vastgoed.

Starten met beleggen in vastgoed zonder geld

De kans is reëel dat je wel wil beginnen met investeren in vastgoed, maar niet goed weet hoe je eraan begint. Geld speelt uiteraard een belangrijke factor en niet iedereen heeft zomaar koffers geld liggen om een huis aan te schaffen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om te investeren in vastgoed zonder te moeten beschikken over veel geld.

Investeren in vastgoed op 2 manieren

Er bestaan 2 belangrijke manieren hoe je kan investeren in vastgoed. Allebei bieden ze voordelen zolang enkele voorwaarden worden vervuld. Het gaat om een directe of indirecte investering:

Direct vastgoed

Onder een directe investering in vastgoed worden 3 verschillende soorten vastgoedbeleggingen onderscheiden:

Residentieel vastgoed

Het vastgoed dat wordt bewoond door mensen met bepaalde levensdoelstellingen. Denk maar op het eerste gezicht aan studentenhuizen en seniorenwoningen.

Commercieel vastgoed

Zoals de naam al doet vermoeden wijst commercieel naar een plaats die gebruikt wordt om winst te maken met een bepaalde invalshoek. Zo vallen winkelpanden, bedrijventerreinen en winkelpanden onder deze noemer. Het rendement ligt hoger dan een residentieel vastgoed, maar daar zijn ook meer risico’s aan verbonden.

Garageboxen

De verhuur van garageboxen is eigenlijk een combinatie tussen een commercieel en residentiel vastgoed. Een garagebox wordt tegenwoordig ook vaak gebruikt als opslagruimte of kantoorruimte. Het is trouwens de goedkoopste vorm van directe vastgoedbelegging.

Indirecte investering in vastgoed

Ook voor beleggen in vastgoed zonder directe investering zijn er verschillende vormen voorhanden zonder eigen inbreng. De hoofdreden is dat je geen volledig vastgoed moet kopen zoals:

Beleggingsfonds voor vastgoed

Door maandelijks een kleine geldsom te beleggen in een investeringsfonds kan je na verschillende jaren een mooi rendement uitbouwen. Met deze laagdrempelige methode kan je de risico’s makkelijk spreiden.

ETF fondsen en index fondsen

Met ETF’s kan je eenvoudig je risico’s verspreiden. Bijkomend voordeel is dat je uit het project kunt stappen wanneer je het zelf bepaalt. Voor alle duidelijkheid: bij verschillende beleggingsfondsen heb je de mogelijkheid om te investeren met een minimaal inlegbedrag van 100 euro.