5x cadeau-inspiratie voor de verjaardag van je beste vriendin

Is je beste vriendin bijna jarig en zoek je het perfecte cadeau voor haar? Dat is geen makkelijke opgave, maar gelukkig ken je haar beter dan wie dan ook. Zo weet je wat ze wel of niet mooi vindt, en kan je iets persoonlijks geven. Een tastbaar cadeau is altijd leuk om te krijgen, maar heb je al eens gedacht aan een ervaring waar jullie samen van kunnen genieten? Hier is alvast wat cadeau-inspiratie die je helpt met je zoektocht.

  1. Juwelen

Een ring of armband is misschien niet het meest originele cadeau, maar wel wanneer je er een persoonlijke toets aan geeft. Geef bijvoorbeeld een ketting met de eerste letter van haar naam of een foto van jullie. Of kies voor een vriendschapsbandje om te tonen hoe hard je jullie vriendschap waardeert. Een ander leuk idee zijn ‘forever bracelets’ die je nooit meer los kan maken, en zo jullie vriendschap vereeuwigen.

  1. Boek

Heeft ze ooit laten vallen welk boek bovenaan op haar verlanglijstje staat? Dan is haar verjaardag het ideale moment om het haar te geven. Je kan er ook één geven over een onderwerp waarvan je weet dat ze leuk vindt, of een van jouw favorieten. Misschien is er wel een waarvan jij vindt dat ze het gelezen moet hebben. Op je kaartje kan je dan uitleggen wat de reden is.

  1. Ervaringen

Een cadeau hoeft zeker niet tastbaar te zijn om plezier van te hebben. Geef haar een ervaring die ze altijd al wou doen, of die ze simpelweg graag doet. Dit kan gaan van een brunch in haar favoriete spot of een concert van haar favoriete artiest, tot een creatieve workshop pottenbakken of juwelen maken. Mag het iets spectaculairder? Dan kan je kiezen voor een ballonvaart of bungeejumpen. Verjaardagskaarten zijn ideaal om de verrassing te verklappen.

  1. Zelfgemaakt cadeau

Een meer persoonlijk cadeau dan iets wat je zelf hebt gemaakt, kan je niet geven. Ze zal hier dan ook ongetwijfeld enorm blij mee zijn. Plak bijvoorbeeld jullie allermooiste foto’s in een kleurrijk fotoboek, haak een trui voor haar of maak zelf een ketting of armbandje. Wat je ook kan doen, is een heerlijke cake of taart bakken voor haar en deze leuk versieren.

  1. Decoratiespullen

Is je vriendin misschien net op haar zelf gaan wonen? Dan kan ze vast wel wat spullen gebruiken die haar interieur aanvullen. Woont ze nog thuis, dan kan ze het cadeau gebruiken om haar kamer aan te kleden. Denk bijvoorbeeld aan een kader met een foto van jullie, of iets dat je meebracht voor haar op reis.