Waar let je op bij aankoop van een paar schoenen?

Schoenen vormen zowat de basis van elke outfit, dat is zeker. Precies het goede paar vinden is echter niet altijd gemakkelijker, juist doordat er tegenwoordig zoveel mogelijkheden zijn.

Toch kan het, zolang je je aan een aantal regels en richtlijnen houdt. Waarop moet je nu zoal letten als je schoenen koopt? Hieronder lees je alles wat je wilt en moet weten!

3 handige tips bij aankoop van schoenen

Zonder schoenen, geen outfit – en dat is ook begrijpelijk. Als je een goede aankoop wilt doen die de look van je complete outfit ten goede komt, dan mag je echter niet zomaar het eerste het beste paar schoenen aanschaffen. Hieronder enkele goede tips:

1. Comfort is een belangrijke factor

Bij de zoektocht naar goede schoenen denken we misschien in de eerste plaats vooral aan hoe die schoenen eruit zien, maar eigenlijk is dat geen prioriteit. Comfort is dé belangrijkste factor als je schoenen zoekt, en dat is ook logisch: je loopt er immers de hele dag mee rond.

Of het nu gaat om herenschoenen voor een zakelijke outfit, pumps voor een sexy look of gewone slippers om thuis mee rond te wandelen, zorg ervoor dat je schoenen comfortabel zitten dankzij een goede pasvorm, goede kwaliteit van de zool en voering en meer. Zo koop je schoenen aan die je effectief graag draagt, en dat is natuurlijk nog altijd het belangrijkste.

2. Let op het design en de kleur

Als je schoenen koopt die goed moeten samengaan met een complete outfit, dan is het erg belangrijk dat je een beetje een uniforme stijl creëert. Dit doe je door vooral te letten op het kleurgebruik en de design van je outfit zelf. Denk maar aan het type broek of T-shirt dat je draagt!

Gaat het om en casual outfit met een gewone short en T-shirt? Dan kunnen sneakers een goed idee zijn. Voor een feestelijke vrouwenoutfit kies je dan weer best voor klassevolle hakken of pumps, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en de situatie.

Zorg op het vlak van kleur dat je schoenen bij de rest van je outfit passen, maar ga een contrast ook niet altijd uit de weg. Beperk dit echter bij zakelijke outfits, aangezien deze er beter wat eenvoudiger uitzien!

3. Kies voor kwaliteit

Ten slotte mag het belang van kwaliteit bij de zoektocht naar een paar schoenen écht niet onderschat worden. Weke keuze je ook maakt, of het nu pumps, sneakers, herenschoenen voor een zakelijke look of sandalen zijn, het is altijd beter om wat meer te betalen voor schoenen die effectief kwaliteit en comfort bieden.

Niet alleen ben je zo zeker dat je meer geniet van je nieuwe paar. Ook bespaar je geld op de lange termijn. Hoe beter de kwaliteit van je nieuwe schoenen, hoe langer ze immers meegaan!