Heerlijke lunch ideetjes die makkelijk mee te nemen zijn

Ben jij het ook beu om steeds weer te bedenken wat je ‘s middags als lunch mee zal nemen naar je werk? Bij velen is de inspiratie na een tijdje op en is de lunch vaak elke dag hetzelfde. Nochtans zijn er heel wat lekkere lunchrecepten die je perfect op voorhand kan maken zodat je je lunch de volgende ochtend alleen nog maar uit de frigo hoeft te nemen en klaar! Lees snel verder om inspiratie op te doen voor heerlijke lunch ideeën die ook nog eens makkelijk mee te nemen zijn naar het werk. 

Wraps

Wraps zijn geweldig omdat je ze kunt vullen met alles wat je lekker vindt. Kies een basis zoals tortilla’s, platbrood of slabladeren en voeg vervolgens je favoriete ingrediënten toe. Denk aan gegrilde kip, hummus, groenten, kaas, en zelfs avocado. Rol de wrap strak op, snijd hem in tweeën en pak hem in folie. Zo blijft hij langer vers en zal de wrap ook niet uit elkaar vallen wanneer je hem naar je werk vervoert. 

Boerenbrood met hartig beleg

‘Alweer boterhammen’, hoor ik je denken. Het kan echter veel lekkerder dan die saaie boterhammen met kaas en hesp. Haal je broodbakmachine eens onder het stof vandaan en bak zelf lekker boerenbrood met veel granen en zaden. Snijd hier dikke sneden af en beleg de zelfgebakken boterham met hummus, gegrilde groenten, huisgemaakte spreads en sla. Wedden dat je collega’s jaloers zullen zijn op jouw originele lunch. 

Quinoa salade 

Quinoa is niet alleen voedzaam, maar ook erg veelzijdig. Kook ‘s avonds de quinoa al volgens de instructies op de verpakking en bewaar het in de koelkast. Zo hoef je ‘s ochtends enkel nog je favoriete groenten, noten, zaden en dressing toe te voegen en je bent klaar om te gaan! Met een lekker sneetje brood erbij is je lunch helemaal klaar. 

Gevulde groenten

Een andere heerlijke optie voor een draagbare lunch is om groenten te vullen met je favoriete vulling. Denk aan paprika’s, courgettes, aubergines of tomaten. Snijd de groenten doormidden en hol ze uit. Vervolgens kun je ze dan vullen met bijvoorbeeld gekruid gehakt, rijst, quinoa of bonen. Bak ze in de oven totdat de groenten zacht zijn en je hebt een heerlijke en gezonde lunch. Een tip? Strooi een beetje kaas over de groenten voor je ze in de oven steekt. Die smelt dan lekker over de vulling. Dat is niet zo gezond… maar wel heel erg lekker! Je kan de gevulde groenten op je werk altijd nog even opwarmen in de microgolfoven voor je ze eet.