De finishing touch: tips voor de perfecte woningafwerking

Heb je een nieuw huis gekocht of wil je er een opknappen? Dan hoort alles mooi afgewerkt te zijn. Het is belangrijk om hierbij goed op de details te letten. Met alleen al een likje verf kun je een groot verschil maken. Wij hebben een aantal tips, zodat jij je huis zo mooi mogelijk kunt afwerken. Haal wat je nodig hebt bij de Afwerkingshop en aan de slag maar! 

De woning schuren

Soms is hier en daar nog wat schuurwerk nodig, en dat kun je prima zelf doen. Met een goede schuurmachine kom je al een heel eind. Check deuren en plinten om alles netjes af te werken. Wanneer je op die kleine details let, ziet jouw huis er straks gegarandeerd tiptop uit en dan pas kun je er volledig van genieten. 

Wanden schilderen

De wandafwerking kun je zelf doen door een likje verf toe te voegen. Maar niet alleen de wanden kunnen dit wel gebruiken; ook de deuren en het plafond. Het neemt wat tijd in beslag om dit zo goed mogelijk te doen, maar samen met iemand gaat dit altijd sneller en is het ook nog eens gezelliger. Merk je dat jouw wanden nogal geluidsgevoelig zijn? Overweeg dan om glaswol isolatie aan te brengen als basis voor je wanden.

Vloeren plaatsen 

Mist er nog een nieuwe vloer na de verbouwing? Dan kun je dit zelf leggen. Het is misschien niet het leukste werk, maar het moet wel gebeuren. De vloer is de basis van het hele huis. Als je dit nog nooit hebt gedaan, is het handig om hulp te vragen voordat je straks opnieuw moet beginnen. Maak het jezelf gemakkelijker; dan wordt het werk ook leuker. 

De trap afwerken 

Het is goed om ook even een momentje te pakken om de trap af te werken. Misschien is het tijd voor een schilderbeurt of kan de trap nieuwe beschermers gebruiken, zodat het langer netjes blijft. Dit is een van de laatste stappen in het afwerkingsproces, maar zeker niet onbelangrijk. 

De inrichting 

Zijn alle klussen klaar? Dan is het tijd voor het leukste: de inrichting. Nu ga je namelijk zien hoe alles samenkomt tot een mooi eindresultaat. Het huis zal immers pas echt als je eigen plekje voelen nadat er meubels in staan. Denk na over de inrichting en wees niet bang om creatief te zijn. 

Deze afwerkingsideeën kunnen jouw woning transformeren tot een uniek meesterwerk. Geniet van het proces!